17 nov 2012

Magento SEO Tweak: De naam van het product op strategische plaatsen

Een goede opbouw en zoekwoord-dichtheid van de productpagina in een Magento e-commerce webshop is van levensbelang voor de vindbaarheid van uw producten. Een goede tekst met de juiste zoekwoorden is hierbij een van de belangrijkste aandachtspunten. 

Om het beste uit uw Magento productpagina's te halen zorg je voor de juiste zoekwoorden op de juiste plaatsen. De juiste zoekwoorden staan in de title, ofwel de naam van het product. Deze naam staat (voor bezoekers en Google) bovenaan de productpagina, en meestal in H1 prominent als koptekst. Scroll je verder naar beneden, dan zie je tabs en/of de korte omschrijving, de (lange) omschrijving en meer informatie of eigenschappen. 

Aanpassingen

Voor onze SEO klanten passen we de Magento productpagina zo aan, dat de title van het product terugkomt achter deze verschillende onderdelen van de productpagina.

Voorbeelden van deze Magento SEO aanpassing vind je op de volgende productpagina's;
https://www.goudsekaasshop.nl/oude-peter-goudse-kaas.html
https://www.123hdmikabels.nl/hdmi-koppelstuk.html
https://www.warmtestore.nl/altech-vision-gourmet.html

Met deze product-pagina aanpassing zijn al uw producten in 1 klap bijgewerkt, en in no-time beter gepositioneerd in Google. Het goede nieuws is dat deze aanpassing redelijk snel in nagenoeg alle templates te integreren is. De kosten zijn, afhankelijk van de template, maximaal € 145,00 per template of webshop. Meer weten? Mail of bel ons op info@mageshops.nl, tel. 038-3338838.

Lees hier meer over SEO voor Magento webshops >>>