24 okt. 2013

De snelste Magento hosting

In samenwerking met een klant van Mageshops.nl zijn we druk aan het werk de snelste Magento hosting te realiseren. De eigen samengestelde Magento dedicated server van Mageshops.nl leverde tot nu toe al een van de snelste hosting services mogelijk. Na verdere tests is de snelheid van deze vorm van Magento hosting nog meer opgevoerd.

Op dit moment kunnen we stellen dat we de snelste Magento hosting kunnen aanbieden tegen een prijs die tot 5 x lager ligt dan bij overige topspelers op het gebied van Magento webhosting.


De webshop die we gebruiken voor de test "de snelste Magento hosting" is te vinden op het domein www.warmtestore.nl. Ga naar de website, klik wat rond en laat je verbazen. De snelheid van deze magento webshop is geen toeval.
Ook op piekmomenten is deze online shop sneller dan soorgelijke Magento shops. De enige snelheid beperkende factor kan de op dat moment haalbare internetsnelheid zijn. Zodra we de snelheid van onze Magento hosting nog verder op kunnen voeren dan vermelden we dat hier.

Hier een korte video van de speed test;
Update snelle Magento hosting 27-07-2015: 
Onze dedicated server is snel en beduidend goedkoper dan bij overige aanbieders. Toch gaan enkele klanten liever gewoon voor de shared hosting. Dat kan natuurlijk ook. Om ook hier op een alternatieve manier meer snelheid te realiseren kwamen we uit op "flat page cache" of ook wel "full page cache" genaamd. Hierbij worden alle pagina's van een Magento shop "plat" gemaakt waardoor ze snel op te vragen zijn.

Full page cache is erg handig en kostenbesparend. Je kunt immers met een "normale" server af. Wel zijn bij deze manier van caching een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zul je handmatig attributen moeten uitsluiten. Deze wil je dynamisch houden. De standaard dynamische werking van Magento zoals het winkelmandje en productvergelijking staan bij de meeste full page cache plugins al voorgedefinieerd en is uitgesloten van cache.

Plugins voor cache zijn te vinden op http://www.magentocommerce.com/magento-connect/