24 sep. 2012

BTW verhoging in Magento webshops


Het aanpassen van de BTW verhoging van 19% naar 21% in Magento webshops
Het zal je niet ontgaan zijn dat het BTW tarief op luxe artikelen per 1 oktober a.s. zal worden verhoogd van 19% naar 21%. Hoe pas je nu het BTW tarief binnen een Magento webshop aan? Hiervoor ga je naar "Verkopen > BTW > Beheer belastingzones en tarieven". Selecteer Nederland en pas het tarief (percentage) aan.

Wanneer wijzigen?
Bij de BTW verhoging is de leverdatum van belang, en niet de bestel- of factuurdatum. Hou hier indien mogelijk rekening mee. Je zou natuurlijk gewoon op 1 oktober het BTW tarief kunnen aanpassen. Hou er dan wel rekening mee dat je 21% moet afdragen over goederen die na 1 oktober worden afgeleverd, maar misschien is het beter om hierover even contact op te nemen met je boekhouder of belastingadviseur.

Let op je "Kleine" prijsjes
Voer je in je shop (de backend) prijzen exclusief BTW in, en laat je de prijzen aan de voorkant (frontend) zien inclusief BTW, dan ziet de bezoeker een prijsverhoging. Nu wordt een prijsje zoals € 9,95 ineens € 10,12! Dat ziet er niet mooi meer uit. Over het algemeen voeren al onze klanten prijzen inclusief BTW in wat met de BTW verhoging niet leidt tot verhoging van prijzen voor bezoekers van de shop. Checken of je prijzen in- of exclusief BTW invoert kan onder Systeem > configuratie > BTW (onder categorie "Verkopen").

Hiermee hopen we je duidelijkheid te hebben gegeven over het wijzigen van de BTW in je Magento webshop. Laat je dit liever aan Netfort over dan kan dat. Geef dan even aan om welke shop of shops het gaat, en per wanneer de BTW aangepast moet worden. Dit is geheel gratis voor klanten van Netfort. Voor klanten met een Virtuemart webshop rekenen wij maximaal 1 uur werk voor de BTW aanpassing. Klanten met een webshop anders dan Magento of Virtuemart verwijzen we graag naar de desbetreffende ontwikkelaar.