28 mrt. 2013

Joomla! migratie van 1.5 naar de laatste versie

Voor het Magento tijdperk (2008) ontwikkelde Netfort Marketing & ICT uit Kampen een groot aantal websites met Joomla! met daarin verwerkt een Virtuemart webshop. Het overgrote deel van deze websites is nooit gemigreerd naar een nieuwere versies. Redelijk eenvoudige updates naar de laatste versie van 1.5, versie 1.5.26 zijn door ons wel vaak uitgevoerd.

De reden hiervoor is dat de kosten voor een dergelijke update een stuk lager uitvallen dan de kosten voor een volledige migratie. Bij een migratie moet er namelijk veel meer gebeuren, zeker als er klantspecifieke wijzigingen zijn aangebracht. Ook moeten de meeste extensies opnieuw worden aangeschaft.

Waarom een migratie?
Met het uitkomen van Joomla 2.5 (en 3.0) is de ondersteuning voor 1.5 gestopt. Dit betekend dat er geen updates meer worden uitgebracht, waarmee de werking en veiligheid van Joomla! inclusief extensies niet meer gegarandeerd kan worden. Voor hackers is dit een pluspunt; heeft men een lek gevonden, dan kan men redelijk eenvoudig duizenden Joomla! websites hacken!

Wat kost een Joomla! migratie
Zoals gezegd is een Joomla! migratie een stuk arbeidsintensiever dan een update. Bij een migratie gaat het om een geheel nieuwe Joomla! versie, terwijl een update een verbetering is op een bestaande versie. Om de kosten te kunnen bepalen is het zaak te kijken naar het aantal en soort extensies die gebruikt worden. Ook is het van belang om te onderzoeken hoe de migratie van de template zal verlopen. Na dit onderzoek kunnen we u precies vertellen welke kosten er gemoeid zijn met een volledige Joomla! migratie.

Meer weten over een Joomla! migratie? 
T: 038-3338838
E: info@netfort.nl
Of kom langs bij ons op kantoor aan de Energieweg 3-P in Kampen.